❤ Samen met je kind naar een museum

Een kunstmuseum saai voor kinderen? Absoluut niet. Het is juist een ontzettend mooie uitnodiging om met je kind in gesprek te gaan en samen iets nieuws te beleven. Quality time met je kind dus!

Lees verder

❤ Jouw creatieve handtekening: 6 tips om jouw artistieke stem te vinden

Als kunstenaar is het belangrijk om een eigen, herkenbare stijl te ontwikkelen die jouw werk uniek maakt en jouw creatieve handtekening vormt. Het kan soms lastig zijn om jouw artistieke stem te vinden, er zijn zoveel verschillende technieken, stijlen en inspiratiebronnen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar met de juiste aanpak en motivatie kun je jouw unieke stijl ontwikkelen en verder verfijnen. In deze blogpost geef ik je 6 tips om jou te helpen bij het vinden van jouw creatieve handtekening.

Lees verder

❤ De wondere wereld van Gustav Klimt

Gustav Klimt leefde van 1862 tot 1918. Al meer dan 100 jaar moet onze wereld het doen zonder deze iconische kunstenaar uit onze geschiedenis. En toch leeft hij, vandaag de dag misschien nog meer dan gisteren, voort in de harten van velen. Naast da Vinci en Michelangelo, Rembrandt en Vermeer, Monet en van Gogh, Dali … ❤ De wondere wereld van Gustav Klimt Lees verder »

Lees verder

❤ Corona booster voor digitale kunst

Mijn klaslokaal bleef deze week leeg. En ook mijn atelier bleef deze week leeg. Maar een creatieve geest is zelfs door corona niet te stoppen. Halve bak wegzakken in heerlijke fauteuils, in pyjama en badjas aan de keukentafel en dan een beetje kliederen met Photoshop, blijkt een booster voor mijn digitale kunst.

Lees verder

❤ Van gouden kooi naar gespreid bedje

Enkele jaren geleden ging ik in gesprek bij een loopbaancoach. Ik voelde me ongelukkig met mijn baan als kunstdocent, en als jonge moeder had ik het idee dat ik nergens meer aan toe kwam. Ik leefde voor mijn werk en voor mijn gezin. ‘Het zijn de tropenjaren’ ammehoela, ik werd er diep ongelukkig van. Dus … ❤ Van gouden kooi naar gespreid bedje Lees verder »

Lees verder

❤ Plannen als een kunstzinnige chaoot

‘In de brugklas kon ik mezelf inschrijven voor een cursus planning. Natuurlijk kwam ik daar pas een dag van tevoren achter, en had ik het veel te druk om deel te nemen’. Laten we vooropstellen, voor een cursus planning hoef je niet bij mij te zijn. Voor een grote dosis flexibiliteit en verantwoordelijkheidsgevoel daarentegen wel.

Lees verder

❤ Mijn merkwaarden onder de loep

Mijn bedrijf, dat ben ik. Mijn product is zo verweven met wie ik ben, dat mijn merkwaarden ook heel dicht bij mijn persoonlijkheid liggen. Tijd om ze eens in willekeurige volgorde onder de loep te nemen.

Lees verder

❤ De balans

Wat een mega boost heeft VTWonen mij als bedrijf gegeven. Ontzettend dankbaar voor die mogelijkheid! In februari 2021 zagen ineens anderhalf miljoen mensen mijn werk op prime time television en in december 2021 / januari 2022 werd deze uitzending nog eens 4x herhaald. Het hele jaar rond stond mijn agenda ineens bomvol. Zo vol dat ik op het einde van het jaar echt even op adem moest komen. Ik ben weer uitgerust en heb ontzettend veel zin in het komende jaar. Wat ik anders wil doen? Lees het in 'De balans'

Lees verder
creatieve foto uit mijn kindertijd behorende bij bericht studiekeuze

❤ Studiekeuze: Kies verstandig, volg je hart

Een studie kiezen is één van de lastigste zaken die je als scholier te doen staat. De allerbelangrijkste vragen, die we onszelf vaak vergeten te stellen, luiden: Wie ben ik? Wat is mijn missie? Als je consequent je hart volgt zal de toekomst zich vanzelf vormgeven, omdat je eerlijk bent naar jezelf.

Lees verder
madameruiz aan het schilderen in haar atelier fotografie door IMMEhard

❤ 10 redenen om een inkt portret te laten maken

Een portret laten tekenen door een kunstenares is een bijzondere aangelegenheid. Waarschijnlijk is het niet iets dat je dagelijks laat doen en wellicht wordt dit zelfs de eerste keer. Dat maakt een portret in opdracht niet alleen maar heel speciaal om te geven, maar ook om te krijgen.

Lees verder

❤ VTWonen Weer verliefd op je huis

Het leek een gewone donderdagochtend. Totdat mijn telefoon over ging. Ik zie een onbekend nummer op mijn scherm en neem snel op. ‘Hallo, met Miriam Groenen-Ruis’ zei ik. Ik hoorde direct een bekende stem aan de andere kant van de lijn. ‘Goedemorgen, met Frans Uyterlinde.'

Lees verder

❤ Je ontvangt geen droombaan

Profielkeuze: Het lijkt wel een monopolyspel. Een spel waar ik overigens altijd al een hekel aan had. Dobbelsteentjes gooien, je poppetje verplaatsen, af en toe een kaartje pakken en klakkeloos uitvoeren wat er op je kaartje staat. De enige keuzes die je tijdens het spel mag maken hebben een economische insteek en het ultieme doel is om op het einde van het spel met het meeste geld en bezittingen over te blijven.

Lees verder
madameruiz portretfoto van miriam groenen-ruis in haar atelier . Fotografie door IMMEhard

❤ Extraverte introvert

We leven in een wereld van quarantaine, waarin afstand houden het nieuwe normaal is geworden en feestjes gevierd worden binnen het gezin. Het is een lastige tijd voor velen, maar die rust waarin we leven, heeft mij persoonlijk ook veel geleerd én goed gedaan.

Lees verder

❤ Dag van het zelfvertrouwen

Wat als we in plaats van te kijken naar hoe goed anderen het doen ons eens gaan focussen op onszelf? En wat als we in die focus eens teruggaan naar een jaar geleden en bedenken wat we in het afgelopen jaar allemaal bereikt hebben?

Lees verder