creatieve foto uit mijn kindertijd behorende bij bericht studiekeuze

❤ Studiekeuze: Kies verstandig, volg je hart

Een studie kiezen is één van de lastigste zaken die je als scholier te doen staat. De allerbelangrijkste vragen, die we onszelf vaak vergeten te stellen, luiden: Wie ben ik? Wat is mijn missie? Als je consequent je hart volgt zal de toekomst zich vanzelf vormgeven, omdat je eerlijk bent naar jezelf.

Lees verder
madameruiz aan het schilderen in haar atelier fotografie door IMMEhard

❤ 10 redenen om een inkt portret te laten maken

Een portret laten tekenen door een kunstenares is een bijzondere aangelegenheid. Waarschijnlijk is het niet iets dat je dagelijks laat doen en wellicht wordt dit zelfs de eerste keer. Dat maakt een portret in opdracht niet alleen maar heel speciaal om te geven, maar ook om te krijgen.

Lees verder

❤ VTWonen Weer verliefd op je huis

Het leek een gewone donderdagochtend. Totdat mijn telefoon over ging. Ik zie een onbekend nummer op mijn scherm en neem snel op. ‘Hallo, met Miriam Groenen-Ruis’ zei ik. Ik hoorde direct een bekende stem aan de andere kant van de lijn. ‘Goedemorgen, met Frans Uyterlinde.'

Lees verder

❤ Je ontvangt geen droombaan

Profielkeuze: Het lijkt wel een monopolyspel. Een spel waar ik overigens altijd al een hekel aan had. Dobbelsteentjes gooien, je poppetje verplaatsen, af en toe een kaartje pakken en klakkeloos uitvoeren wat er op je kaartje staat. De enige keuzes die je tijdens het spel mag maken hebben een economische insteek en het ultieme doel is om op het einde van het spel met het meeste geld en bezittingen over te blijven.

Lees verder
madameruiz portretfoto van miriam groenen-ruis in haar atelier . Fotografie door IMMEhard

❤ Extraverte introvert

We leven in een wereld van quarantaine, waarin afstand houden het nieuwe normaal is geworden en feestjes gevierd worden binnen het gezin. Het is een lastige tijd voor velen, maar die rust waarin we leven, heeft mij persoonlijk ook veel geleerd én goed gedaan.

Lees verder

❤ Dag van het zelfvertrouwen

Wat als we in plaats van te kijken naar hoe goed anderen het doen ons eens gaan focussen op onszelf? En wat als we in die focus eens teruggaan naar een jaar geleden en bedenken wat we in het afgelopen jaar allemaal bereikt hebben?

Lees verder

❤ Top 5 Valentijnscadeaus die jullie dichter bij elkaar zullen brengen

Een jaartje of zeven, acht geleden kreeg ik een hele bos rode rozen voor Valentijn, bezorgd op mijn werk en overhandigd in het klaslokaal, met 32 vijftienjarige pubers die mijn reactie waarschijnlijk maar al te grappig vonden. Een blozende juf, wat wil je nog meer. Mijn geheime aanbidder? Nog steeds geen idee. ’s Avonds stonden er twee bossen op tafel. Één van mijn man (toen nog mijn vriend) en één van mijn geheime aanbidder.

Lees verder
handenportret inkt portret twee handen die elkaar met de pinken kruisen

❤ Mijn wens voor 2021: Aanraken en zelfvertrouwen

Ergens vind ik het wel prima, dat digitale nieuwsjaarsontbijt wat ons dit jaar tijdens lockdown te wachten staat. Maar wat had ik het fijn gevonden om collega’s die dichtbij me staan een echte hand te kunnen geven, ze in de ogen aan te kunnen kijken en ze op persoonlijke wijze een gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen.

Lees verder

❤ Zo kwam ik in VTwonen magazine

Ik ga mega hyper en enthousiast slapen en ik begin direct de volgende ochtend. Al snel vormden de lijnen op papier zich tot de portretten van Nicolette en Run Jie, de inkt vloeide rijkelijk, dat enorme contrast van de foto, gaf me superveel inspiratie en ik zat, ondanks een lichte tijddruk, enorm in de flow. Op het einde van de dag was het portret op weg naar Heemstede. Naar het brocante, vintage en wereldse, kortom eclectische huis van Nicolette en haar gezin.

Lees verder
madameruiz aan het schilderen in haar atelier fotografie door IMMEhard

❤ De kunst van het portretteren

Ontelbaar veel kunstenaars zijn me voorgegaan. Ik ben niet de eerste en niet de laatste die zich specialiseert in het schilderen van portretten. En dat geeft niet, ik geloof dat er plaats is voor iedereen. Ieder schildert op eigen wijze en heeft een andere visie op wat een portret is en hoe het er uit moet zijn. Ik heb me gespecialiseerd in inkt. Een eerlijk, krachtig en duurzaam materiaal. Het stroomt, het is eigenwijs, maar het is te temmen. De juiste balans vinden tussen controle houden en loslaten. Dat is wat mij zo aanspreekt aan oost-indische inkt.

Lees verder