❤ Feestje: Één jaar digitale kunst bij Werk aan de Muur

Met twee wijnglazen en het zinnetje ‘Vandaag is jouw shop 1 jaar jong!’ herinnert Werk aan de Muur mij er vandaag aan dat het blijkbaar precies één jaar geleden is dat ik mijn shop bij Werk aan de Muur heb geopend. Super leuk natuurlijk, al zijn ze voor mijn gevoel een paar maanden te vroeg. Maar data liegt niet, dus ze hebben wel gelijk. Reden dus voor een klein feestje. En reden voor een korte reflectie!

Schilderijen gedigitaliseerd

Een jaar geleden begon het idee om digitale kunst te creëren en te verkopen via Werk aan de Muur. Net als ieder ander zag ik dit bedrijf wekelijks voorbij komen via reclames en via VTWonen Weer verliefd op je huis. Ik besloot dit bedrijf in vertrouwen te nemen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een digitale uitdaging! Ik opende een shop op dit kunstplatform en heb enkele van mijn originele, autonome inkt portretten van honden, katten en vogels gedigitaliseerd en in mijn digitale winkel geplaatst. Klaar om te worden besteld op canvas, metaal, fotoprint, aluminium, of acrylglas. Daarna bleef het 3 maanden stil in mijn shop. Heel erg stil. Geen uploads, geen verkopen, geen marketing, wellicht niet eens views of likes. Niks, noppes, nada. De wil was er wel, maar aan tijd een enorm gebrek.

Corona bleek een boost voor mijn digitale werk

Op 18 maart 2022, 3 maanden later, plaatste ik een kort blogbericht op mijn site, getiteld ‘Corona booster voor digitale kunst’, met daarin de presentatie van mijn eerste échte digitale werk. Ik had voor het eerst Corona te pakken en mijn energieniveau was ontzettend laag. Ik kon alleen maar rechtop zitten en slapen lukte bijna niet. Mijn hoofd werkte maar half, waardoor ik niet met teksten kon werken, en lesgeven was ook alles behalve verstandig. Schilderen op papier lukte niet, want van die houding kreeg ik hoofdpijn. Maar ik kon wel rechtop schilderen. En dat deed ik. Op de computer, met een muis!!! Geen enkele coole gadget, behalve dan mijn Adobe Photoshop. Met een super spannende titel, Portret No.0,1 presenteerde ik mijn eerste échte digitale schilderij.

Zoveel energie en inspiratie

Al sinds maart probeer ik een opvolger te maken met Portret No.02 maar aan inspiratie geen gebrek (en aan tijd dus wel). In plaats van me direct vast te zetten op één stijl, wilde ik exploreren. De digitale kunstwereld verkennen en me deze eigen maken. Technieken leren, uitproberen, mijn stijl vinden. Mijn Werk aan de Muur-shop getuigt dan ook van een enorme zoektocht die hierop volgde. The Fashion Collection is mijn eerste collectie van meerdere digitale kunstwerken met dezelfde look and feel. Ook heb ik inmiddels vele Nieuwe Meesters in mijn shop staan en abstracte, surrealistische en speelse portretten.

Mijn digitale schilderstijl

Hoewel mijn schilderijen divers zijn, en dat zullen ze wellicht blijven, begin ik toch absoluut een handschrift te herkennen in mijn digitale werk; Speels, schilderachtig, een beetje rauw of gewaagd, en ietwat gestileerd, geabstraheerd.  Ik schilder wat ik mooi vind. Ik maak zoveel inkt portretten in opdracht, dat mijn uitdaging hier juist is om lekker los te gaan.

Schilderen 2.0 met mijn nieuwe Wacom Intuos Pro

Nu ik inmiddels 9 maanden los ga op Werk aan de Muur en mijn digitale schilderijen al bij veel mensen in de huiskamer pronken, en bijbehorend leuk effect, ik inkomsten ben gaan genereren uit deze nieuwe tak van kunst, heb ik mezelf een Wacom Intuos Pro cadeau gegeven. Ik voel me een mega blij ei nu ik eindelijk écht digitaal kan tekenen en schilderen met een te gek superprofi tekentablet. Niet alleen is het digitale schilderen op deze manier veel fijner voor mijn handen en polsen, maar ook merk ik dat ik nog mooier kan werken, omdat de techniek steeds meer aansluit op mijn schilderijen met inkt op papier of voorheen met acryl op doek.

Toppunten van mijn eerste jaar bij Werk aan de Muur

Zo ongelooflijk veel. Eerste absolute toppunt is dat het me gelukt is om een shop te openen en er in een jaar tijd al zo ongelooflijk veel mooie werken in te kunnen plaatsen. En natuurlijk dat enkele van die werken onder de aandacht zijn gebracht middels opnames in collecties zoals Night Vibes en Touch of Blue. Daarnaast de publicatie in het Werk aan de Muur tijdschrift en mijn absolute toppunt: mijn publicatie in het Tafelboek 10 Years of Art! En dan natuurlijk mijn verkopen. Iedere verkoop, groot of klein, is hier een feestje. Want, dit betekent dat iemand uit de enorme databank van Werk aan de Muur, mijn werk heeft gekozen om te laten bedrukken op art frame, canvas, aluminium of plexiglas. Dat mijn digitale werk nu bij iemand als kunstwerk in huis hangt. En dat deze mensen nu dus dagelijks kunnen genieten van mijn digitale creaties.

Wensen en goede voornemens voor mijn digitale 2023

Oh jongens, wat niet….
1. De komende tijd ga ik goed nadenken over de digitale stijlen waar ik mee verder wil. Zodat het voor anderen steeds herkenbaarder wordt wat ik voor digitaal werk maak en waarvoor je bij mij dus terecht kunt. Met andere woorden wil ik verder werken aan mijn eigen handschrift als digitaal kunstenaar.
2. Daarnaast wil ik mezelf ook verder gaan specialiseren. Steeds beter worden in de kunststijlen die ik maak. Oefenen, oefenen, oefenen dus.
3. Bovenstaande zal er als het goed is voor gaan zorgen dat ik steeds beter gevonden wordt in de zoekresultaten en hopelijk dat zo ook de stylisten van Werk aan de Muur mij steeds beter weten te vinden. En natuurlijk hoop ik ook in het komende jaar weer een aantal werken uitgelicht te krijgen bij ‘Nieuw in de collectie’, of in één van de ‘speciale collecties’ of misschien zelfs wel in de ‘bestsellers’.
4. En ooooh…. Wat zou ik het mega mega mega leuk vinden om mijn werk op tv terug te zien bij VTWonen Weer verliefd op je huis of bij Eigen huis & tuin: Lekker leven. Of misschien wel op de VTWonen Designbeurs of in de winkels van Eijerkamp.  Je moet je ambities hoog inzetten 😊
5. Mijn verkooplijn voortzetten. Ik heb in de maanden vanaf maart mijn verkopen exponentieel zien groeien. En hoewel het allemaal nog bescheiden is, wil ik die prachtige lijn natuurlijk voortzetten zodat ik het mezelf kan veroorloven om mijn tijd te blijven investeren in mijn digitale werk.
6. Last but nog least… Heel veel mensen blij maken!!!
7. En dan de allerlaatste Last but nog least…. Blijven genieten van het proces!

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!