Herdenkingsportret: een prachtig geschenk ter herinnering en uit respect voor de overledene

Wanneer iemand sterft volgt een periode van rouw. Geef iemand een blijvende herinnering cadeau; een inktportret als condoleance cadeau bij verdriet, ter nagedachtenis aan de dierbare overledene.

Postuum portret | Herinneringsportret

Herinneringsportret in inkt, MadameRuiz

Wanneer de stilte je raakt en je los moet laten wat je graag nog zo dichtbij had gehouden. Wanneer verdriet, boosheid, heimwee, verwarring, troost, warmte en liefde elkaar afwisselen. Dan is het tijd om te herinneren, te koesteren en te eren. Hoe ga je om met de leegte? Hoe ga je om met gemis? Hoe vind je troost bij overlijden? Met een herdenkingsportret in inkt houd jij jouw dierbare dichtbij in een eerlijk, tijdloos en duurzaam kunstwerk.

Een herdenkingsportret als persoonlijk gebaar geven aan iemand in rouw.

Hoe zeg je: ‘Sterkte, ik denk aan je’ als je geen woorden kunt vinden?  Hoe geef je iemand steun bij overlijden. Iets waarmee je de nabestaande(n) echt een hart onder de riem steekt. Een beeltenis van de overleden geliefde wordt altijd gewaardeerd en krijgt als blijvend cadeau waarschijnlijk een vast plaatsje aan de muur.

Elk portret is 100% handgemaakt op kwaliteits aquarelpapier.

Herinneringsportret in inkt, MadameRuiz

''Bedankt Miriam voor het prachtige portret van mijn vader. Het geeft mijn vader precies zo weer zoals hij was! Ik ben er heel blij mee!''
Mirjam Krijgsman
Herinneringsportret
''Een prachtig persoonlijk portret mogen ontvangen van MadameRuiz, waarbij ook prettig contact was over de diverse mogelijkheden en uiteindelijk de wijzigingen die het portret écht af maakte voor ons. MadameRuiz gaat er vol passie en energie voor om de opdracht naar wens op te leveren. Dankjewel!''
Leoni
Herinneringsportret

Wist je dat... bijna al mijn portretten die bestaan uit meerdere personen tevens bestaan uit meerdere foto's? 

Een portret laten maken naar meerdere foto's

Soms is het onmogelijk om een foto aan te leveren die perfect is voor jouw gewenste portret, zoals bij het portret hieronder. Dit prachtige meisje heeft haar beide opa’s nooit gekend en toch zijn ze nu samen afgebeeld op een inkt portret. Uit meerdere foto’s kan ik één realistische compositie maken, waarbij het onmogelijke mogelijk wordt.

Een portret inlijsten

Desgewenst kan ik het portret ook direct voor je inlijsten. Vraag naar de mogelijkheden.

   

  Inkt portret bij een miskraam of doodgeboorte

  ''Wij vinden het goed als Claire haar portret in je portfolio geplaatst wordt. Wij hopen hiermee andere ouders te helpen, te laten zien dat ze hun verlies ook onder andere op deze prachtige manier kunnen verwerken. En ook omdat het werk op zich zo prachtig is gemaakt door jou. Het portret is zo ontzettend mooi, werkelijk ontroerend dat zij precies zo is.''
  Ouders van Claire
  Herinneringsportret

  Als kunstenares, maar ook als mens vind ik het super belangrijk dat ik met zorg om ga met de portretten die ik maak. Dit betekent niet alleen dat ik veel zorg besteed aan het schilderen van de portretten, maar ook jouw portretrecht en dat van de mensen die je lief hebt, heel serieus neem. Zeker bij een kwetsbaar portret zoals het portret van Claire. Helaas heeft dit mooie meisje het leven niet mogen omarmen en hebben haar ouders haar halfweg de zwangerschap noodgedwongen moeten laten gaan. Een immense pijn en groots gemis. Maar ook een warme liefde. Voor altijd in het hart. 

  Rouwen na het verlies van een kind

  Je kind verliezen is het ergste wat je als ouder kan overkomen. Het klopt niet. Je wilt je kind zien opgroeien, zien spelen, zien lachen, het karakter leren kennen, eigen keuzes zien maken. Je wilt je kind omhelzen, beschermen en samen het leven vieren. Maar toch is het leven soms niet gegund en kom je voor een enorm rouwproces te staan. Of je kind jong of oud is, of zelfs nog ongeboren. Een stukje van jou sterft met het overlijden van jouw kind. Het is een langdurig en soms oneindig rouwproces. Hoewel ik het verdriet niet kan wegnemen, hoop ik jou middels mijn inkt portretten steun te kunnen geven bij dit ondraagdlijke verlies. En hoop ik een poetische vertaling te kunnen geven aan het leven van jouw geliefde kind, zodat het voelt dat jouw kind toch nog een beetje bij jou mag blijven. Dit middels een realistisch portret ofwel via een symbolische vertaling zoals een vlinder in een familieportret.

  ''Lieve Miriam, Jij hebt ons héél blij gemaakt, een prachtig aandenken aan onze lieve Jeroen. Het is voor ons allemaal zo bijzonder geworden. Komen er nu ook achter dat we hem neer hangen in de kamer, op die plek waar de foto is gemaakt. Dat is toch zo mooi. Onze Roland en Eric hebben hem ook bewonderd , mooi mam was hun reactie. En wat knap gedaan. Dus alle lof voor jou!!! Werkelijk zo mooi, onze schoondochter Gemmy zei ooo Jeroen zo herkenbaar, mooier kan een compliment niet zijn. En Eric zei, och mam in die hoek van de kamer zat hij. De allerlaatste foto. Zo heeft het moeten zijn, Nogmaals heel veel dank. En o ja ook nog voor je lieve woorden op het kaartje. En hopelijk zien we elkaar nog eens. We wensen je veel succes, ook voor je mooie gezin. En geniet volop van het leven. Ik zeg maar zo. Geniet vandaag herhaal het morgen. Lieve groeten Thea en Theo''
  Theo en Thea
  Herinneringsportret

  Herinneringsportret in inkt, MadameRuiz

  ''Miriam heeft na het overlijden van mijn vrouw afgelopen jaar, van 4 losse foto’s een mooi familie portret gemaakt wat één geheel is geworden alsof het 1 foto was. Super mooi en heel blij mee. Dankjewel Miriam.''
  Wim Holleboom
  Familieportret  Wist je dat je mij ook als zangeres kunt boeken voor een afscheidsceremonie?


  Of je nu kiest voor een afscheid in het crematorium, een uitvaartcentrum of voor een kerkdienst; muziek zal een belangrijk deel vormen van de afscheidsceremonie. Muziek ontroert en verbindt en heeft daarnaast een helende werking. Het kan de pijn verzachten en je kalmeren. Speciale nummers kunnen jou terug brengen naar de mooie herinneringen samen en geven ruimte tot bezinning. Niet voor niets speelt muziek vaak een grote rol tijdens uitvaarten. Live muziek creëert een warme atmosfeer waarmee verbinding ontstaat tussen hart en ziel en met elkaar. Live muziek creëert een intimiteit die met opnames niet te evenaren is. De muziek is helemaal afgestemd op de emotie van de gelegenheid en verbindt op een dieper niveau.

  Wil jij live zang bij de uitvaart? Ik kan je hierbij helpen. Met prachtige, akoestische backing tracks en live zang, zal ik jullie ontroeren met mijn warme en heldere zangstem. 

  5/5
  Wil je laten weten dat mijn zus héél erg ontroerd was toen ik haar het schilderij gaf. Ze vindt hem prachtig. Bracht veel emoties los op zo'n 1e verjaardag dat B. er niet meer is. Nogmaals heel érg bedankt voor dit mooie schilderij, ook namens mijn zus.
  Z.K.
  Herinneringsportret

  Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

  Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

  Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
  Zwangerschapsportret
  Geboorteportret
  Prematuur portret
  Kindportret
  Familieportret
  Liefdesportret
  Huwelijksportret
  Herinneringsportret
  Handenportret
  Hondenportret
  Kattenportret
  Paardenportret
  Vogelportret