Hondenportret - Inkttekening

Laat jouw hond schilderen door portret kunstenares MadameRuiz. Hiermee leg je de unieke persoonlijkheid van jouw lieve huisdier vast in een goed gelijkend hondenportret in inkt. Laat bijvoorbeeld jouw Vizsla, Duitse herder, Groenendaeler, Franse bulldog, Labrador of Golden Retriever portretteren. Alle hondenrassen zijn mogelijk voor een inkttekening. Ook een schilderij samen met jouw hond behoort tot de mogelijkheden.

Een schilderij van jouw huisdier kan je ook helpen bij het rouwproces, het omgaan met het verlies van jouw huisdier. Inkttekeningen zijn vaak minder confronterend bij verlies dan een foto. De inkttekeningen met oost-indische inkt zijn duurzaam, lichtecht en watervast. Gun jezelf het meest originele, unieke en persoonlijke cadeau van jouw trouwe viervoeter. 

Hondenportret

Jouw hond, jouw steun en toeverlaat

Leg de unieke persoonlijkheid van jouw trouwe huisdier vast in een liefdevol en goed gelijkend hondenportret in inkt. Ieder ras is bespreekbaar, van Vizsla, Golden Retriever, Duitse herder, Groenendaeler en Berner Sennen, tot Labradoodle, Teckel, Mopshond en Keeshond. 

Jouw hond is jouw steun en toeverlaat. Vrolijk kwispelend meldt hij zich voor een gezonde wandeling in de winterse buitenlucht, of heerlijk snurkend ligt ze als een warme deken op jouw schoot. Een huisdier is zoveel meer dan een diertje in jouw huis. Het is familie, het maakt van jouw huis een thuis. Als je verdrietig bent is jouw hond er voor jou, als je vrolijk bent doet hij met je mee. Jouw huisdier geeft vreugde, troost en gezelligheid. En jullie band maakt van dit prachtige dier een unieke persoonlijkheid, onmisbaar en met een eigen plaats in jullie gezin.

'Madame Ruiz heel erg dankbaar voor het prachtige portret van onze hond waar we pas afscheid van hebben moeten nemen. Waanzinnig knap en mooi hoe je Maylin zoals ze is hebt kunnen maken in inkt. Fantastisch werk, heel persoonlijk en van begin tot einde van het werk heel fijn contact. Dankjewel!'
Kimberly van Dongen
Hondenportret

Jouw huisdier is het waard om extra aandacht te krijgen

Natuurlijk wil jij jouw huisdier graag in het zonnetje zetten! Dat lieve koppie, dat soms zo ondeugend kan kijken, die prachtige blik in de ogen, dat schattige neusje, of juist die stoere kop. Jouw huisdier is het waard om eens extra aandacht te krijgen. Leg de meest karakteristieke gezichtsuitdrukking van jouw vriendje vast in een duurzaam kunstwerk zodat iedereen kan zien wat jouw hond voor jou betekent. 

Hondenportret van MadameRuiz. Serie van 7 Groenendaelers.

''De kunstwerken hangen!!!! We noemen het kunstwerken, want dat zijn het ook echt. De tekening waren al indrukwekkend en nu ingelijst zijn het prachtige kunstwerken voor ons! Wij zijn er super blij mee! Bedankt voor al je werk en je geweldige service. Je hebt ons iets gegeven wat nu ze allemaal hangen, ons huis nog meer ons thuis maakt! Dankjewel!''
Inge en Martin Westra
Serie hondenportretten

Ga samen met jouw huisdier op één portret

Je kunt jezelf ook samen met jouw huisdieren laten portretteren. Een heerlijke knuffel of spelmoment bijvoorbeeld. Ook een samengesteld portret uit meerdere foto’s is een mogelijkheid, evenals een creatieve compositie. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen en adviseer je graag vrijblijvend.

Een blijvende herinnering aan jouw hond

Het verlies van een huisdier is altijd pijnlijk. Jullie hebben samen veel meegemaakt en het liefste zou je jouw vriendje voor altijd bij je willen houden. Helaas kunnen we de tijd niet stil zetten en zal er een moment komen dat je afscheid zult moeten nemen omdat jouw vriendje niet langer bij je kan zijn. Wellicht is dat verdrietige moment al geweest en is dat exact de reden waarom je mijn website nu bezoekt.

Ik kan de tijd niet stil zetten en de tijd ook niet letterlijk aan je teruggeven. Maar ik kan de herinnering aan die mooie tijd voor jou wel visueel maken. Een schilderij van jouw hond, jouw trouwe viervoeter in inkt, geeft jou de liefdevolle en blijvende herinnering aan jouw hond waar jij naar op zoek bent. 

Hondenportret van een Hongaarse Vizsla, formaat 65x65cm – portret MadameRuiz, fotografie: Anja Janszen, klantfoto

''Mijn geliefde Vizsla Summit, overleden op 16 oktober 2020 vastgelegd door Miriam, hij is prachtig, je hebt hem vastgelegd hoe hij was, lief, kijkend naar een vogeltje of naar mij. In gedachten verzonken. Dank je wel voor je mooie prestatie. Ik was echt ontroerd.''
Anja Janszen
Hondenportret

Een inkt portret is minder confronterend dan een foto

Een schilderij van jouw hond is altijd subtieler dan een foto. Zeker wanneer je kiest voor de zachte uitstraling van de gewassen inkt, dat doet denken aan de zachtheid van een aquarel, is de hond altijd bij je, zonder om aandacht te schreeuwen. Is het verdriet echt nog te sterk kun je er voor kiezen om een foto te kiezen waarop jouw vriendje je niet direct aankijkt. 

Veel contrast of juist een zachte uitstraling

Mag het portret wat meer aanwezig zijn, is er ook de optie om juist voor een heel contrastrijk inkt portret te kiezen, waarin ik de diepzwarte kleur van de oost-indische inkt volledig tot zijn recht laat komen en er op deze manier een heel krachtig portret ontstaat. Zeker voor zwarte hondenrassen zoals Groenendaelers, zwarte Labradors, Newfoundlanders en Mopshondjes is dit natuurlijk een prachtige keuze.

Serie hondenportretten van Groenendaelers, formaat 60x80cm – portret MadameRuiz, fotografie: M. en I. Westra, klantfoto

Rouwen en genieten

Inkttekeningen geven jou de mogelijkheid om te rouwen en te genieten tegelijkertijd. Maak je huis persoonlijk met een prachtige herinnering aan jouw dierbare als kunst aan de muur. Of wellicht laat je een serie maken van alle honden die ooit toebehoorden aan jullie gezin en laat je jouw huis zo aanvoelen als een warm bad waarin je met liefde omringd wordt. Een lach en een traan. Ter viering van het leven en ter herinnering aan hen die niet meer onder ons zijn.

Hondenportret van een Hongaarse Vizsla, formaat 80x80cm – portret: MadameRuiz, fotografie: Ann Lagrain, Klantfoto

''Is goed aangekomen. Ik ben helemaal in de wolken. Je hebt zijn blik echt goed gevangen! Is zonder twijfel onze Guus, zijn snuit, compleet onze man. Ik ben je super dankbaar. Echt waar. Zo groot is misschien toch moeilijker, denk ik. (maar wel mega mooi.) Ik ga het koesteren en er elke dag van genieten. Als hij ingekaderd is en aan de muur hangt, stuur ik een foto door. Staat centraal in huis. Ik heb de juiste kunstenares gekozen. Dankjewel''
hondenportret van een vizsla in een zachte wassing
Ann Lagrain
hondenportret Vizsla

Duurzame herinnering

De inkt portretten van MadameRuiz zijn duurzaam.
❤ De portretten van MadameRuiz worden gemaakt met Oost-Indische inkt, (In België ook wel bekend als Chinese inkt). Deze inktsoort staat bekend om zijn diepzwarte, lichtechte en watervaste kwaliteiten. De kleur verbleekt dus niet en is, eenmaal opgedroogd, ook niet gevoelig voor water.  
❤ Er wordt gewerkt op prachtig mooi en hoogwaardig aquarelpapier van Arches®. Het papier is gemaakt van 100% katoenen lompen, zuurvrij, en in hoge mate verouderingsbestendig.  Het papier heeft een hele mooie, zachte structuur wat ten goede komt aan een vriendelijke uitstraling en geeft de zwarte oost-indische inkt warmte door een off-white kleuring. 
❤ De combinatie van een lichtecht en watervast medium op hoogwaardig aquarelpapier geeft jou de zekerheid van een blijvende herinnering.
❤ Met elk inkt portret in opdracht lever jij direct een positieve bijdrage aan de duurzaamheid van ons milieu. Voor elk portret in opdracht laat MadameRuiz namelijk twee bomen planten door haar partner Trees for All. 

   

  Klantfoto: Hondenportret MadameRuiz links aan de witte muur boven de bank.

  Hondenportret – Laat jouw hond schilderen mét of zonder het baasje
  o.a. Golden Retriever, Mopshond, Huskey, Duitse Herder, Groenendaeler, Vizsla, Keeshond, Labrador Retriever, Berner Sennenhond, Franse Bulldog, Rhodesian Ridgeback, Boxer, Engelse Cockerspaniël, Rottweiler, Cavalier King Charles Spaniel, Friese Stabij, Jack Russell, Dashond, Chihuahua, Border Collie

  Twee honden samen op één schilderij

  Wil je twee of meer honden op één hondenportret, maar krijg je ze niet samen gefotografeerd? Geen probleem, waarschijnlijk kan ik ze moeiteloos combineren. Stuur me beide foto’s en ik zal digitaal een compositievoorstel maken

  Is jouw foto geschikt voor een inkt portret?

  Benieuwd of jouw foto geschikt is voor een inkttekening en wil jij een persoonlijke tekening laten maken van jouw hond. Neem contact met me op en we bespreken de mogelijkheden voor een persoonlijk portret! Voor je het weet straalt de inkttekening van jouw hond als de perfecte persoonlijke aankleding van jouw interieur als kunst aan de muur

  VTWonen Weer verliefd op je huis ging jou al voor, in opdracht van stylist Frans Uyterlinde. En velen klanten met hem. Bekijk de recensies en laat je inspireren.

  Hondenportret van MadameRuiz. Serie van 7 Groenendaelers.

  10 redenen om bij MadameRuiz te bestellen

  ❤ Professioneel kunstenares, geschoold aan kunstacademie AKV|St.Joost in Breda en afgestudeerd met diverse nominaties, zoals de St.Joost Penning en de Art Olive Award. Daarnaast is MadameRuiz ook opgemerkt door stylist Frans Uyterlinde, bekend van VTWonen Weer verliefd op je huis, en Nicolette Fox, hoofdredactrice VTWonen.

  ❤ Je koopt direct bij de kunstenares, je hebt altijd persoonlijk contact met Miriam, de persoon achter MadameRuiz. En die persoonlijkheid in de werkwijze past het beste bij de persoonlijkheid van het kunstwerk. Je mag altijd op afspraak op atelierbezoek komen, voorafgaand aan de opdracht of om een portret persoonlijk op te halen, zodat we ook offline kennis kunnen maken

  ❤ Je koopt een uniek product waar je zelf inspraak op hebt. Een kunstwerk dat je nergens anders kunt kopen en geen één inkt portret is hetzelfde. Hou je van de stijl van MadameRuiz, het contrastrijke of juist de zachtheid van oost indische inkt, in de gedetailleerde, maar altijd kunstzinnige stijl van MadameRuiz, met voldoende rust en witruimte in de compositie, dan is dit de enige plek waar je dit kunt vinden 🙂 

  ❤ Omdat je een 100% handgemaakt, uniek en daarmee bijzonder cadeau wilt geven aan jezelf of een geliefde. Een cadeau gegeven vanuit liefde, gemaakt vanuit liefde

  ❤ Omdat je zoekt naar advies op maat. MadameRuiz begrijpt dat het uitkiezen van een persoonlijk cadeau lastig kan zijn. MadameRuiz denkt met je mee over jouw mogelijkheden voor een persoonlijk inkt portret in opdracht. Het beste formaat, de juiste keuze voor een foto en desgewenst stelt MadameRuiz een compositievoorstel op wanneer je kiest voor een samengesteld portret bestaande uit meerdere foto’s.

  ❤ Omdat MadameRuiz staat voor kwaliteitsgarantie. Voor MadameRuiz is het ontzettend belangrijk dat jij 100% tevreden bent met jouw dierbare herinnering in inkt. Niet alleen werkt MadameRuiz met prachtige, lichtechte en watervaste oost-indische inkt op minimaal 300grams Arches® papier van 100% katoenen vezels. MadameRuiz heeft ook een kwaliteitscontrole: voordat jouw portret wordt verzonden, krijg je altijd een digitale foto van het gemaakte portret. Eventuele verbeteringen zijn altijd bespreekbaar

  ❤ Omdat MadameRuiz ook zorgt voor een professionele verzending. MadameRuiz garandeert een veilige verzending, aangetekend en verzekerd in een stevige doos, en aan de binnenzijde extra verstevigd en bestand tegen regen. Daarnaast zal het pakketje er altijd feestelijk uit zien, zodat je het direct kunt geven aan de gelukkige ontvanger

  ❤ MadameRuiz neemt jouw portretrecht serieus. Voordat MadameRuiz een foto van haar inkt portretten in opdracht zal plaatsen op haar site of sociale media, zal zij jou altijd om toestemming vragen. Het portret wordt ook nooit onthuld voordat het cadeau gegeven is. Je mag toestemming altijd weigeren, zonder opgaaf van redenen en jouw toestemming op elk gewenst moment intrekken wanneer het niet goed meer voelt

  Goede, vriendelijke en snelle communicatie zonder verrassingen. MadameRuiz staat je snel en vriendelijk te woord, en houdt je op de hoogte van de status van de opdracht. Prijzen zijn incl. btw en verzekerde verzending binnen Nederland. Geen verrassingen op het einde 

  ❤ Met jouw aankoop lever je direct een positieve bijdrage aan de duurzaamheid van ons milieu. Voor elk portret in opdracht laat MadameRuiz namelijk twee bomen planten door haar partner Trees for All

  Laten we kennis maken

    

   5/5
   ''Ik wilde heel graag onze lieve Golden Retriever vast gelegd hebben in kunstvorm. Toen ik het werk van MadameRuiz zag heb ik haar gevraagd of zij ook portretten van huisdieren kan maken. Zij is meteen voor mij aan de slag gegaan en ik was echt zo onder de indruk van het eindresultaat! Echt knap hoe mooi gedetailleerd het kunstwerk is geworden. Nogmaals heel erg bedankt!!. Wij zijn er nog steeds super blij mee 🥰''
   foto Karima Boualem behorende bij recensie voor MadameRuiz
   Karima Boualem
   baasje van Luna

   Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

   Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

   Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
   Zwangerschapsportret
   Geboorteportret
   Prematuur portret
   Kindportret
   Familieportret
   Liefdesportret
   Huwelijksportret
   Herinneringsportret
   Handenportret
   Hondenportret
   Kattenportret
   Paardenportret
   Vogelportret