In de media

MadameRuiz, publicatie in VTWonen magazine nr.13 / 2020

Zo kwam ik in VTWonen magazine

Wie was die stralende vrouw in dat prachtige interieur?

Het was maandag 16 november 2020. Ik bladerde door het VTwonen tijdschrift No 12 van 2020 en zag een fantastisch kleurrijk en eclectisch interieur, vol met interessante prints en een stralend gezin. Mijn oog viel op meerdere zwart wit portretten in het interieur in lijsten aan de muur en in de kast en mijn interesse werd natuurlijk getriggerd. De bewoners; Nicolette Fox, hoofdredacteur van VTWonen, met haar man, dochter en hond Tejo. 

Kindjes die zwijgen zullen nooit wat krijgen

Ik pakte mijn mobiel, opende Instagram en zocht Nicolette Fox op. Daar vond ik een prachtige, contrastrijke vakantiefoto van een prachtige, stoere Nicolette met dochter Run Jie. Ik werd enthousiast. Ik zag dit portret al helemaal voor me in Oost Indische inkt. Wat had ik zin om hier een portret van te maken. Omdat ik had gezien dat het gezin meerdere portretten in huis had deed ik een bold move. Van mijn vader heb ik geleerd ‘kindjes die vragen worden overgeslagen, maar kindjes die zwijgen zullen nooit wat krijgen.’

Nicolette is aan het typen...

Ik stuurde Nicolette een DM en vroeg haar hoe ze het zou vinden wanneer ik die bewuste foto om zou zetten in inkt. Als zijnde een cadeautje natuurlijk. Nicolette reageerde direct enthousiast, maar vond het lastig om zo’n groot cadeau aan te nemen. Ze kende me natuurlijk niet. Maar bovenin mijn schermpje zag ik Nicolette is aan het typen… Ik was super nieuwsgierig of ze mijn cadeau aan wilde nemen. In haar volgende bericht stelde ze me een vraag: ‘Hoe snel kun je zoiets maken? Voor vt13 verzorg ik de persoonlijke rubriek ‘she loves’. Maar die moet ik deze week afronden’.

‘Hoe snel kun je zoiets maken? Voor vt13 verzorg ik de persoonlijke rubriek ‘she loves’. Maar die moet ik deze week afronden’.
foto Nicolette Fox hoofdredactrice VTWonen behorende bij recensie voor madameruiz
Nicolette Fox

En dan sta je ineens als kunstenaar in VTwonen magazine

Wow! Dit had ik niet verwacht. Niet alleen zei ze Ja op mijn aanbod, maar ze gaf me het meest te gekke cadeau terug. Een vermelding in de VTwonen! Wat een onwijze, toffe mogelijkheid. Een fantastisch woonblad, dat ook nog eens is uitgeroepen tot magazinemerk van het jaar 2020. Hoe snel ik kan leveren? Ik ga mega hyper en enthousiast eerst even slapen (het was immers al 22.00uur geweest) en ik begin direct de volgende ochtend. Al snel vormden de lijnen op papier zich tot de portretten van Nicolette en Run Jie, de inkt vloeide rijkelijk, dat enorme contrast van de foto, gaf me superveel inspiratie en ik zat, ondanks een lichte tijddruk, enorm in de flow. Op het einde van de dag was het portret op weg naar Heemstede. Naar het brocante, vintage en wereldse, kortom eclectische huis van Nicolette en haar gezin.

''Deze inkttekening van mijn dochter en mij is een dierbaar cadeau. Het werk is gebaseerd op een spontane vakantiefoto. Kunstenares Miriam Groenen-Ruis heeft ons precies vastgelegd zoals we zijn: tegenpolen vanbuiten en een eenheid vanbinnen. Het raakt me hoe goed ze dat heeft gezien.''
foto Nicolette Fox hoofdredactrice VTWonen behorende bij recensie voor madameruiz
Nicolette Fox
Hoofdredactrice VTwonen
inkt portret van Nicolette Fox hoofdredactrice van VTWonen en dochter Run Jie met zonnebril

MadameRuiz | Inkt portret in opdracht

Zou jij het ook super gaaf vinden om een inkt portret op maat te laten maken? Voor jezelf of voor iemand om wie je veel geeft?