❤ MadameRuiz te gast op kunstmarkt Rosmalen

Kunstenares, bekend van VTWonen, op Kunstmarkt Rosmalen

ROSMALEN, 12 september 2021 – Begin dit jaar maakten anderhalf miljoen Nederlanders kennis met de Geffense kunstenares MadameRuiz (www.madameruiz.nl), het pseudoniem van inkt portret kunstenares Miriam Groenen-Ruis. Sindsdien staat haar agenda bol met portretopdrachten. Zondag 12 september maakt ze ruimte vrij om een demonstratie te geven tijdens de Kunstmarkt in het centrum van Rosmalen, dat speciaal voor die dag door Stichting KuBra wordt omgetoverd tot een waar kunstevenement.

'VTWonen Weer verliefd op je huis'

Voor het tv-programma ‘VTWonen Weer verliefd op je huis’ zocht stylist Frans Uyterlinde een alternatief voor de zoveelste foto aan de muur. “Ik heb al zoveel geprobeerd, op hout, op doek, maar dat heb ik nu wel een beetje gezien…” zei Uyterlinde tegen MadameRuiz toen zij onverwacht deze bekende Nederlander aan de telefoon kreeg. “Het was een gewone donderdagochtend, ik had net mijn oudste zoontje naar school gebracht toen ik mijn telefoon over hoorde gaan. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik Frans Uyterlinde aan de telefoon had en maakte ik een vreugdedansje door de kamer. Natuurlijk wist ik direct welke vraag er komen ging. Ik kwam op primetime televisie, in het bekendste interieurprogramma van Nederland. Een droom die uit kwam!”

Een familieportret voor een Geffens gezin

Voor een eveneens Geffens gezin maakte MadameRuiz een groot familieportret in oost indische inkt op aquarelpapier. De kunstenares maakte hiervoor een compositie vanuit drie verschillende foto’s. “Het was echt wel even puzzelen om zes mensen vanuit diverse foto’s in één mooie compositie te krijgen. En met een deadline van één week was het extra spannend. Voorzichtig, maar met voelbare tijddruk, bouwde ik het portret laag voor laag op van licht naar donker. Er mocht niets fout gaan, want oost indische inkt is permanent.” Een week later was het portret klaar en stond de film-crew met Kees Tol in haar atelier en snel daarna volgde haar TV-debuut. “Ik was enigszins naïef over de gevolgen van zo’n groot podium. Ik had mijn website wel een boost gegeven om alle traffic aan te kunnen, maar dat ik direct zoveel aanvragen zou krijgen voor inkt portretten, dat ik nu nog steeds hard werk om alle opdrachten te verwerken, daar had ik helemaal geen rekening mee gehouden. In de afgelopen maanden heb ik vele familieportretten, kinderportretten, liefdesportretten, herinneringsportretten, honden- en kattenportretten mogen maken.”

Kunstmarkt en demonstraties in Rosmalen

Op zondag 12 september zal MadameRuiz haar werk tentoonstellen tijdens de kunstmarkt die georganiseerd wordt door KuBra-Art. “Vorig jaar nam ik ook deel aan deze gezellige kunstmarkt. Ik was lekker aan het schilderen, mocht een aantal schilderijen verkopen, had ontzettend leuke gesprekken met voorbijgangers en ineens zag ik dat alle kraampjes al opgeruimd waren. De tijd was werkelijk voorbij gevlogen.” Ook dit jaar zal MadameRuiz live laten zien hoe zij haar inkt portretten opbouwt. Vanuit een lichte potloodtekening en met de kleinste penseeltjes, zwarte oost-indische inkt en veel water weet zij langzaam maar zeker haar portretten ‘te vangen in inkt’. En ze is niet de enige kunstenares die haar kunsten tentoonstelt. Vanuit de KuBra-Art Galerie, gevestigd op Achter de Driesprong 9 in Rosmalen, start een kunstroute door het centrum van Rosmalen met bijna 30 kramen bomvol uiteenlopende kunstvormen zoals keramiek, acrylschilderijen, fotografie, sieraden, zeefdrukken en glaskunst. Vele kunstenaars zullen op deze dag live kunst creëren en geven jou als bezoeker graag uitleg over het maakproces en het leven als kunstenaar.

Community-Art project 'Verbinding'

Het centrum van Rosmalen wordt deze dag niet enkel omgetoverd tot kunstmarkt. Om 12 uur starten kunstenaars van stichting KuBra én enthousiaste bewoners uit Rosmalen -en omstreken- met het creëren van twee grote schilderijen. De term ‘Community art’ staat namelijk voor kunstzinnige projecten waarbij burgers actief samenwerken met kunstenaars. Vandaar de naam van het project: ‘Verbinding’. De gemeente ’s-Hertogenbosch en de wijkraad van Rosmalen ondersteunen het initiatief. Muziek zorgt voor een relaxte sfeer en het resultaat wordt tentoongesteld op de gevel van de KuBra-Art Galerie.

Winkels en terrassen geopend

Om 12.00 uur begint bovendien ‘Rosmalen Uit De Kunst’, een evenement van de ondernemersvereniging. Alle winkels in het centrum zijn geopend en er zijn speciale acties tijdens deze aangepaste braderie. De gezellige terrasjes op De Driesprong zijn uiteraard toegankelijk. Iedereen is van harte welkom op zondag 12 september van 12:00 – 17:00 uur.

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!