MadameRuiz is een pseudoniem van kunstenares Miriam Groenen - Ruis. Zij maakt inkt portretten in opdracht.

Bekend van VTWonen Weer verliefd op je huis

”Mensen die me niet goed kennen vragen me wel eens naar de herkomst van mijn naam. Nou, dat zit zo… In 1985 werd ik geboren als Miriam Groenen. Dertig jaar heb ik deze naam gedragen. In 2015 trouwde ik met mijn man (natuurlijk) en liet ik zijn achternaam (Ruis) achter mijn eigen meisjesnaam plakken. Ik ben dus niet alleen letterlijk mevrouw Ruis, maar ik ben ook de Madame van meneer Ruis. Ik vond Ruiz echter wat exotischer klinken en dat past dan wel weer een beetje bij mij. 

MadameRuiz blogt over o.a. kunst en het kunstenaarschap, persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem. Sprankelen. Jezelf durven zijn, ook al is dat anders dan gangbaar. Trots zijn en, ondanks onzekerheden, opstaan en je presenteren, op jouw manier. Jezelf bloot stellen. Ik hou van puurheid. Écht contact. Ik ben niet bang mezelf kwetsbaar op te stellen. Ik hou dan ook ontzettend van diepgang in gesprekken. Wat er van binnen gevoeld wordt, mag naar buiten treden.

In mijn werk zoek ik naar de puurheid van de mens. Het menselijk gelaat, maar ook de handen en houdingen van mensen, zeggen zoveel over wat er van binnen gevoeld wordt. Dat intrigeert mij. De mooiste portretten ontstaan vanuit eerlijke en kwetsbare momentopnamen of geluksmomentjes. Een intiem voorleesmoment, een mijmering en het alledaags geluk van je kindje in de draagzak, bloemetjes plukken in de wei, een kus en een knuffel.

Als kunstenares ben je kwetsbaar, want je werk weerspiegelt je ziel, gedreven op intuïtie. Ook als zangeres deel ik emoties, mooi verpakt in een akoestische sfeer, het liefst aan een intiem en oprecht publiek. Contact maken door middel van creatie. Daar leef ik voor. Dat geeft energie.”

Miriam Groenen-Ruis / MadameRuiz

Fotografie: Jamie de Leeuw 

Miriam Groenen-Ruis studeerde van 2003 tot 2007 aan de AKV|St.Joost in Breda en ontving nominaties voor de Sint Joost Penning en de Art Olive Awards. Tussen 2007 en 2010 schoolde zij zich als eerstegraads docente Kunst Beeldend en Kunst Algemeen. Sindsdien werkt zij als kunstenares, zangeres, en docente kunst vwo bovenbouw.

madameruiz aan het schilderen in haar atelier fotografie door IMMEhard
detailfoto van madameruiz aan het schilderen aan een inkt portret fotografie door IMMEhard
madameruiz portretfoto van miriam groenen-ruis in haar atelier . Fotografie door IMMEhard

MadameRuiz is een pseudoniem van kunstenares Miriam Groenen-Ruis. Zij maakt inkt portretten in opdracht. Fotografie IMMEhard

Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links.
Zwangerschapsportret
Geboorteportret
Prematuur portret
Kindportret
Familieportret
Liefdesportret
Huwelijksportret
Herinneringsportret
Handenportret
Hondenportret
Kattenportret 
Paardenportret
Vogelportret