Prematuur portret tekening in inkt bij vroeggeboorte

Een felicitatie bij een vroeggeboorte lijkt dubbel. Natuurlijk is het een periode van stress, pijn en verdriet, maar ook een tijd van liefde en geluk om het wonder van het nieuwe leven.  Een vroeggeboorte felicitatie voor de te vroeg geboren baby wordt zeker gewaardeerd. Want ondanks pijn en verdriet is er een kindje geboren en dat mag gevierd worden. Geef iemand een blijvende herinnering cadeau. Geef een inktportret als troost cadeau als persoonlijk en origineel kraamcadeau om steun te betuigen aan de papa en mama tijdens de heftige periode die volgt op een vroeggeboorte. Ook mogelijk als uniek kraamcadeau met naam. 

Prematuurportret

Prematuur portret in inkt, MadameRuiz

Ook wanneer het prille begin kwetsbaar is en wellicht veel vragen oproept en verdriet geeft, mag dit leven gevierd worden. Ouder worden van een prematuur kindje maakt je kwetsbaar, maar ook bijzonder sterk. De intensiteit van dit moment zal jullie altijd bij blijven en vormt een bijzonder onderdeel van jullie leven. Een prematuur portret kan troost of hoop geven of doen terugblikken op de enorme kracht van jullie kleine held.

De roze wolk

Dolblij ben je met dat prachtige mensje in jouw buik. Je kindje groeit en je leeft op een roze wolk van geluk. Tijdens de zwangerschap bouw je een super intieme band op met het nieuwe leven, jouw wondertje. Het kindje veilig in jouw buik, gevoed door jouw lichaam, slapend bij het zachtjes wiegen van jouw wandeling. Je geniet van het moment. Zo lang het kindje in jouw buik zit, hoef je het nog met niemand te delen. De uitgerekende datum is nog lang niet in zicht en je voelt het zachte geklop van handjes en voetjes. Je voelt je helemaal verliefd.

Het abrupte einde van de zwangerschap

Ineens wordt je echter van jouw roze wolk afgetrokken. Het gaat niet goed met je. Je gezondheid laat je in de steek. Pre eclampsie. Van dat woord wist je het bestaan niet af. Totdat het je overkwam. Je voelt je bang, kwetsbaar. De veilige schuilplek van jouw kindje is niet meer veilig voor jou. Wat nog weken had moeten duren, wordt abrupt beëindigd. De geboorte van jouw kindje(s) kondigt zich aan. Zo lang als het kan proberen jullie het moment suprême uit te stellen. Elke dag is er één. Elke dag is winst. Maar ineens is de zwangerschap echt voorbij. Jullie zijn papa en mama van een prematuurtje.

Een zware, onzekere tijd

Een zware en onzekere tijd breekt aan. Je leven voelt als een rit in een achtbaan van de heftigste soort. Je wereld draait letterlijk meerdere malen op zijn kop en uitstappen is geen optie. Geluk en verdriet liggen in elkaars verlengde. Wat had je de geboorte anders voorgesteld. Wat had je graag geknuffeld met jouw kindje, de hele dag door, in jouw vertrouwde huiselijke omgeving. Maar in plaats daarvan voelde je je opgesloten in een ziekenhuiskamer en lag jouw prematuur kindje in het donker in de couveuse te knokken om te overleven. Overal slangetjes, piepjes, pleisters. Een mini mensje, zo klein.

Verwerkingsproces

Ondanks het enorme trauma dat gepaard gaat met de vroeggeboorte van jouw kindje, is het belangrijk om deze periode te verwerken. Om deze tijd te gedenken. Jouw held(in), zo klein, zo aan het vechten om te overleven. Het is zo belangrijk om deze tijd in de ogen aan te kijken en een plaatsje te geven in jouw leven. Om te zien waar jouw zoon of dochter het leven gestart is en te zien wat een enorme vechter het is geweest, en hoe krachtig, ondanks dat jullie misschien elke dag nog worden geconfronteerd met de gevolgen van de vroeggeboorte. Er is een enorme weg afgelegd van vroeggeboorte tot de plek waar jullie nu staan. Ook wanneer het lot bepaald heeft dat het niet had mogen zijn. Jouw overleden kindje blijft altijd bij jou en leeft door in jouw hoofd en in jouw hart. Jouw sterrenkindje wordt elke dag gemist.

Wanneer foto's te confronterend zijn biedt een inkt portret troost

Foto’s bieden een prachtige manier om te herinneren. Maar soms zijn foto’s te confronterend. Misschien is alles zo snel gegaan dat je geen goede foto’s hebt of heb je geen gezamenlijke foto’s van jouw kindjes samen. Wellicht is de kans op een earlybirds fotograaf je ontnomen vanwege Corona. Het is goed om te beseffen dat die perfecte foto niet per se noodzakelijk is.

Een inkt portret in opdracht biedt de oplossing. Op een minder confronterende manier wordt de gelijkenis van jouw kindje vastgelegd in een prachtige tekening.  Ook wanneer de perfecte foto ontbreekt. Het is namelijk ook mogelijk om meerdere foto’s met elkaar te combineren. Bij voldoende scherpte en belichting transformeert MadameRuiz jouw herinnering in een kunstzinnig geschenk. Gemaakt met oost-indische inkt voor een duurzaam resultaat en een blijvende herinnering. 

Elk portret is 100% handgemaakt op kwaliteits aquarelpapier.

Natuurlijk kun je een inktportret ook als troost cadeau geven als origineel kraamcadeau om steun te betuigen aan de papa en mama tijdens deze heftige periode. Ook mogelijk als uniek kraamcadeau met naam.

   

  Prematuur portret in inkt, MadameRuiz

  5/5
  ''Ik kreeg het portret van mijn zoontje als verrassing en vond het zo mooi dat ik er emotioneel van werd. Een prachtige gelijkenis van mijn kleine held. Miriam heeft tot in detail zijn persoonlijkheid weten vast te leggen. Ongelooflijk wat inkt kan doen in de juiste handen''.
  foto laura van buul behorende bij recensie voor madameruiz
  Laura van Buul
  mama van Otis

   

  Wil jij jouw persoonlijk portret laten tekenen / schilderen op a4, a3, a2, A1 of pak je uit op formaat XXL A0-formaat? Alle formaten, ook afwijkende verhoudingen, zijn bespreekbaar.

  Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

  Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

  Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
  Zwangerschapsportret
  Geboorteportret
  Prematuur portret
  Kindportret
  Familieportret
  Liefdesportret
  Huwelijksportret
  Herinneringsportret
  Handenportret
  Hondenportret
  Kattenportret
  Paardenportret
  Vogelportret