❤ Samen met je kind naar een museum

Bezoek de Efteling tentoonstelling in het Noordbrabants Museum

Vanalles te zien en te beleven

Samen met mijn jongste zoon ben ik afgelopen zaterdag naar de Efteling tentoonstelling in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch geweest. In totaal hebben we 2,5uur samen door het museum gestruind. En hoewel de spanningsboog van een kind doorgaans korter is, voelde deze trip totaal niet lang. Viktor, mijn jongste zoon, wilde het hele museum ontdekken. We hebben speurtochten gedaan, samen gekeken en gesproken over de maquettes en de kunst die we zagen, hij heeft kunnen uitrazen op een videoprojectie van Thomas Trum en natuurlijk heeft hij na afloop een lekker ijsje gekregen.

Quality-time met je kind

De dag was heel ontspannen, het voelde fijn, het voelde gezellig en het voelde als een diep één-op-één contact met mijn kind. Hoewel we vaak denken dat een kunstmuseum wellicht te saai is voor een kind (het is er tenslotte erg rustig en je mag er niet rennen) biedt een museum juist de mogelijkheid om in contact te komen met je kinderen door te praten over de dingen die je samen ziet en samen beleef. Ik had een heerlijke dag en in de auto zei Viktor: ‘Mama, ik heb zo’n fijne dag gehad’. 

Wanneer gaan we weer naar een museum?

De volgende ochtend vroeg hij gaan we vandaag weer naar een museum en toen dacht ik ‘nou vandaag niet maar wel heel binnenkort’, want dit was zeker voor herhaling vatbaar.

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!