❤ Top 5 Valentijnscadeaus die jullie dichter bij elkaar zullen brengen

Één van mijn man en één van mijn geheime aanbidder.

Het is alweer bijna 14 februari, Valentijn, de dag van de liefde. Als puber vond ik Valentijnsdag reuze spannend. Een kaartje sturen, kaartjes ontvangen, of een roos van een geheime aanbidder. Een jaartje of zeven, acht geleden kreeg ik zelfs een hele bos rode rozen, bezorgd op mijn werk en overhandigd in het klaslokaal, met 32 vijftienjarige pubers die mijn reactie waarschijnlijk maar al te grappig vonden. Een blozende juf, wat wil je nog meer. Mijn geheime aanbidder? Nog steeds geen idee. ’s Avonds stonden er twee bossen op tafel. Één van mijn man (toen nog mijn vriend) en één van mijn geheime aanbidder. Dat was wel even bijzonder 😉

huwelijksportret met details van de bloemen en de trouwjurk inkt portret

Liefdesportret / Huwelijksportret, MadameRuiz

De geschiedenis van Valentijn

Hoewel Valentijnsdag vooral wordt gezien als een dag van de (geheime) liefde, is de oorsprong van deze dag minder rooskleurig. De meeste bronnen verwijzen namelijk naar Valentinus, een priester die in de derde eeuw na Christus in Rome woonde. Lang verhaal kort, zijn goede daden voor zieken, ouderen en armen leidde uiteindelijk tot zijn onthoofding. Of was het omdat hij verliefde stellen in het geheim liet trouwen? Toen Valentinus later heilig werd verklaard, werd de datum van zijn onthoofding, 14 februari, uitgeroepen tot een feestdag, en omdat het zeer ongebruikelijk was om in het openbaar je liefde voor een ander te verklaren, werd deze dag uitgeroepen als dé dag waarop mensen elkaar wel ongestraft mochten verrassen met een beetje extra aandacht. En deze traditie houden we nu nog in ere.

Hoe vind je het perfecte cadeau voor Valentijn?

Extra aandacht bestaat in alle vormen en maten; Een extra lange kus, een fijne knuffel of een heerlijke massage, een verrassingsbriefje in je tas, een bloemetje, meestal rode rozen, of een etentje bij kaarslicht. Het zijn allemaal romantische gebaren om de liefde weer op te laten bloeien of gewoon om te zeggen hoeveel je om iemand geeft.

Ook is het inmiddels vrij gebruikelijk om aandacht te geven in de vorm van cadeautjes. Reuze moeilijk vond ik het altijd om dat perfecte cadeau te vinden. Ik kon dagen door de winkelstraten struinen naar een persoonlijk en bijzonder cadeau. Een cadeau dat vertelt dat ik écht moeite heb gedaan om iets waardevols te vinden.

Natuurlijk wil je de ander laten voelen wat jouw geliefde voor jou betekent. En wat is er mooier dan een persoonlijk en uniek cadeau of gebaar waarin jullie liefde de hoofdrol speelt? Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Ik ga je er mee helpen met mijn top 5!

liefdesportret man en vrouw ten voeten uit

Liefdesportret, MadameRuiz

5. Een echte brief

Hoewel kaartjes versturen wellicht wat meer de standaard is, is een brief schrijven natuurlijk veel leuker. Schrijf je brief met de hand en wees iets creatiever dan ‘ik hou van je, kus’. Blik terug op het afgelopen jaar en vertel over de mooiste en fijnste herinneringen die jullie dit jaar met elkaar hebben beleefd. Wat heb je van de ander geleerd, wat waardeer je het meest, hoe krijgt de ander jou aan het lachen, en wat vind je fijn aan jouw lief. Hoe persoonlijker, hoe mooier.

4. Openhartig

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het openen van een goed gesprek? Dan zijn de kaarten van Openhartig écht een aanrader. Je kunt kiezen voor allemaal leuke varianten. Zijn jullie net aan het daten dan is er een speciale Dating-editie. Is jullie liefde nog pril, dan kun je kiezen voor de ‘In love’-set en zijn jullie al wat langer bij elkaar, kies dan voor de Private Time, voor intieme vragen over diverse onderwerpen als erotiek, levensdromen en verlangens. Wellicht een beetje spannend, maar zeker weten dat jullie elkaar nóg beter gaan leren kennen.

3. In vuur en vlam

Neem eens echt de tijd voor elkaar en kruip er warmpjes bij. Hoe? Haardvuurtje aan, heerlijk muziekje erbij, omring jullie door kaarsjes én steek op tijd een massagekaars aan voor een heerlijk warme, uitgebreide en ontspannen massage. Investeer in een heerlijke, subtiele geur om mee te prikkelen.

2. Onder de sterren

Waar je mij echt ontzettend blij mee kunt maken is een heerlijke, ontspannen avond bij mijn favoriete restaurant. Dit jaar wordt dat wellicht een beetje lastig met Valentijn, maar gelukkig zijn de koks vaak niet alleen creatief met hun menukaart. Support your locals en kies voor een thuismenu van een écht goed restaurant.
Mijn favoriet? Sterrenrestaurant ‘Sense’ in ’s-Hertogenbosch, van patron cuisinier Dennis Middeldorp. Zijn gerechten zijn puur, creatief en verfijnd, met alleen de allerbeste producten. Ik laat me graag door zijn creativiteit verrassen! Go big? Maak je avond compleet met alleen de beste, bijpassende wijnen. Kindjes bij opa en oma, kaarsjes op tafel, mooi muziekje op de achtergrond, en de avond kan niet meer stuk.

1. Persoonlijk inkt portret van jullie samen

Natuurlijk met stip op één: een inkt portret van jullie samen! Het is origineel, uniek en persoonlijk en daarnaast een blijvend cadeau, waar jullie nog lang van zullen genieten. En, niet moeilijk! Het enige dat je hoeft te doen is door je foto’s te scrollen en jullie mooiste, leukste, liefste of grappigste foto samen door te sturen naar art@madameruiz.nl en ik maak er een intiem en liefdevol inkt portret van. Van een klein gebaar op a4 tot een prachtig statement op a2. Jullie liefde stroomt in inkt op het prachtige aquarelpapier en het resultaat is een blijvende herinnering in een duurzaam kunstwerk. Jullie eerste kus, een innige omhelzing, een bijzondere vakantieherinnering of huwelijksaanzoek. Een portret van jullie samen of misschien wel een liefdevol of uitdagend en smaakvol portret van jezelf? Zeker weten dat jij dit jaar het perfecte cadeau gaat geven aan jouw liefde van je leven!

liefdesportret man vrouw inkt portret

Liefdesportret, MadameRuiz

Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
Zwangerschapsportret
Geboorteportret
Prematuur portret
Kindportret
Familieportret
Liefdesportret
Huwelijksportret
Herinneringsportret
Handenportret
Hondenportret
Kattenportret
Vogelportret

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!