Veelgestelde vragen:
bestellen, betalen en verzenden

Hoe plaats ik een bestelling?
> Je kunt je bestelling direct plaatsen via de webshop. Je kunt in de webshop eenvoudig jouw keuze aangeven voor aantal personen op het portret en het formaat van het portret. Het systeem geeft jou dan automatisch de juiste prijs. Andere informatie kun je eventueel vermelden bij toelichting tijdens het afrekenproces. Na betaling komt jouw aanvraag in mijn inbox terecht waarna ik zo snel mogelijk contact met je op neem om jouw wensen door te spreken en het verdere proces toe te lichten.
> Je kunt je bestelling ook plaatsen door het contactformulier in te vullen. Ik zal dan per email of telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te spreken. Je ontvangt vervolgens een tikkie. Na betaling ga ik voor je aan de slag. 
> Je kunt natuurlijk ook direct contact met me opnemen via e-mail of telefoon. 

Hoe kan ik foto’s doorsturen?
> Helaas is het nog niet mogelijk om je foto’s via de website te uploaden. Je mag de foto’s sturen naar art@madameruiz.nl . Wanneer jouw aanvraag via de website binnen komt zal ik altijd contact met je opnemen om het proces door te spreken. Indien de foto’s erg groot zijn, kun je er voor kiezen om de foto’s via WeTransfer te sturen.

Hoe en wanneer kan ik betalen?
> Via de website kun je betalen met iDEAL, de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Je maakt hiermee geld over vanaf jouw eigen rekening, via het online bankproduct van jouw eigen bank. Jouw bank garandeert verder de veiligheid van de transactie. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Het betaalproces wordt ondersteund door Mollie, een betrouwbare partij op het gebied van online betalingen.
> Indien jouw aanvraag binnen komt per telefoon of e-mail zal ik je vragen het bedrag over te boeken naar mijn rekening. Ik veel gevallen kan ik je ook een Tikkie sturen.
> Betalingen dienen altijd vooraf in volledigheid te worden gedaan. 

Hoe lang moet ik wachten op een portret in opdracht?
> Doorgaans heb ik een maand nodig om het portret bij jou in huis te krijgen. Soms kan het echter iets langer duren zoals in voorbereiding op de feestdagen, zoals Valentijn, moederdag, vaderdag of Kerst, of in de periode rondom televisie-uitzendingen. In enkele gevallen kan ook een spoedopdracht geplaatst worden.
> We maken altijd vooraf een afspraak over de termijn. Zeker wanneer je een strakke deadline hebt zoals een verjaardag of jubileum zal ik er voor zorgen dat het portret voor de afgesproken dag bij jou binnen is.

Kan ik een spoedopdracht plaatsen?
> Het kan weleens gebeuren dat je heel veel haast hebt. In het geval van spoed kan ik in enkele gevallen tegen bijbetaling binnen een week leveren. Neem vooraf contact met me op, zodat ik kan inschatten of een spoedopdracht mogelijk is. 

Hoe worden producten verpakt en geleverd?
> Al mijn inkt portretten in opdracht worden zorgvuldig behandeld. Dit betekent dat ik ook in de verzending geinvesteerd heb in waterafstotende en stevige verpakkingen. Ik vind het zeer belangrijk dat een portret plat geleverd wordt zodat het portret niet gaat krullen. Ik kan tot a2-formaat plat leveren in platte en stevige kartonnen dozen. Het portret zelf wordt extra verstevigd met grijskarton en beschermd tegen regen verpakt in een stevige, plastic sleeve.
> Omdat mijn portretten vrijwel altijd besteld worden als cadeautjes, voor jezelf of voor een ander, zorg ik er in de verzending voor dat het portret leuk wordt ingepakt in cadeauverpakking.
> Standaard is het beeldmerk van MadameRuiz zichtbaar op de verzenddoos. Indien gewenst kan het portret ook anoniem geleverd worden (enkel voorzien van postcode en huisnummer van afzender). Je kunt hiervoor kiezen als het cadeau bijvoorbeeld voor je partner of kind bedoeld is. 

Wat zijn de verzendkosten?

> Boven de 50euro rekent MadameRuiz geen verzendkosten. Dit betekent dat alle portretten in opdracht gratis naar jou verstuurd worden. 
> Onder de 50euro zijn de verzendkosten 4euro per bestelling. 

Wat als ik per ongeluk verzendkosten heb betaald?
> Omdat je via de webwinkel nog steeds verzendkosten kunt aanklikken, ook wanneer je boven de 50euro besteld, komt het wel eens voor dat je onnodig verzendkosten hebt betaald. Geen probleem, deze worden gewoon teruggestort op je betaalrekening. 

Kan ik producten retourneren?
> Een inkt portret in opdracht wordt speciaal voor jou gemaakt. Hierdoor kun je deze portretten niet retourneren. Indien er echter een probleem is ontstaan, zal ik altijd proberen het probleem zo goed mogelijk voor je op te lossen. 
> Prints kunnen wel geretourneerd worden, mits je voldoet aan de voorwaarden. Zie hiervoor ook het Levering- en retourbeleid.

Wat als ik niet tevreden ben met het portret?
> Gelukkig is het nog nooit voor gekomen dat klanten niet tevreden waren. Voor mij is klanttevredenheid zeer belangrijk. Je investeert in kunst en dat moet goed zijn. MadameRuiz scoort zowel op Google als op Facebook een 5-sterrenbeoordeling. Neem ook een kijkje bij mijn referenties om je te overtuigen van de kwaliteit van mijn werk.
> Natuurlijk ga ik er vanuit dat je jezelf hebt verdiept in mijn portretten, via de website of sociale media, zodat je weet wat ik kan en wat mijn stijl is.
> Voorafgaand aan het proces zal ik altijd jouw foto controleren op bruikbaarheid en ik zal het portret altijd naar beste kunnen voor je maken.
> Gelukkig kan ik heel goed inschatten of een portret geslaagd is. Als ik niet tevreden ben dan maak ik het portret gewoon opnieuw.
> Voordat het portret verstuurd wordt zal ik je altijd een online preview sturen, zodat je nog eventuele opmerkingen kunt geven over het portret. 
> Ik ga uit van een eerlijke relatie, en dan komen we er altijd samen uit.

Mijn vraag staat er niet bij...

Geen enkel probleem, bijna overal is een antwoord op. Ik kom graag met jou in contact!

   

  Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

  Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

  Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links.
  Zwangerschapsportret
  Geboorteportret
  Prematuur portret
  Kindportret
  Familieportret
  Liefdesportret
  Huwelijksportret
  Herinneringsportret
  Handenportret
  Hondenportret
  Kattenportret
  Vogelportret