Veelgestelde vragen: Ik heb een vragen over inkt portretten in opdracht

Hoe worden de portretten gemaakt?
> De portretten worden allemaal 100% met de hand gemaakt. Eerst maak ik een tekening naar aanleiding van een door jou toegestuurde foto. Als de tekening staat, wordt deze ingeschilderd met oost-indische inkt. Dit is een duurzame inktsoort die kleurecht is en waarmee je zowel heel krachtig als zacht kan schilderen door veel of juist weinig water toe te voegen. Wanneer de schildering af is, wordt de tekening weggegumd, waardoor een poëtisch resultaat achter blijft. Zo is elk portret 100% handgemaakt op kwaliteits aquarelpapier.

Kan ik van een foto een schilderij laten maken?
> Jazeker, dat is zelfs de gebruikelijke manier waarop ik mijn inkt portretten maak. Op deze manier kan ik echt de tijd nemen voor een portret en kan ik garanderen dat ik altijd met volle concentratie kan werken. 

Zijn mijn foto’s goed genoeg om een inkt portret te laten maken?
Je foto hoeft absoluut geen professionele foto te zijn. Wel is het fijn als de foto aan enkele voorwaarden voldoet. Het belangrijkste aspect is dat ik goed op de foto kan inzoomen en duidelijke details kan zien. Als je niet zeker bent van je foto, geen probleem, ik kijk altijd even met je mee. Waar moet je ongeveer aan denken:
> Goede belichting: niet te donker, niet overbelicht. 
> Scherp: geen bewegingsonscherpte.
> Hoge resolutie: een foto gemaakt met de telefoon is vaak voldoende, maar zorg wel voor het originele bestand. Heb je een foto via whatsapp gekregen vraag dan altijd naar de originele foto via de mail. Whatsapp comprimeert de foto’s namelijk waardoor een hoop kwaliteit verloren gaat.
> Let op voor selfie-shots: de selfie-camera op je telefoon geeft vaak een vertekend beeld. Zeker wanneer je een dubbelportret maakt, is het ene gezicht vaak veel groter, dan het andere. Ik kan het formaat van jullie gezichten wel op elkaar aanpassen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Ik weet niet goed welke foto ik moet kiezen, kun jij me helpen?
> Geen probleem, ik adviseer graag welke foto het beste tot zijn recht komt in een inkt portret. Je kunt me gerust 3 of 4 foto’s sturen. In samenspraak kiezen we de beste foto uit.
> De mooiste portretten worden gemaakt van echte momenten en echte emoties. Een snapshot kan daardoor veel mooiere resultaten geven dan geposeerde en geforceerde studiofoto’s. Wees dus niet bang voor die vakantiefoto, of die snelle foto van een prachtig bedritueel. 

Ik heb een prachtige foto, maar op de achtergrond staan allemaal onbekende mensen. Kun je die mensen weglaten?
> Ja, sterker nog, dat doe ik altijd. Ik focus enkel op de mensen en/of dieren die je op het portret wil afbeelden. Een rommelige achtergrond, of mensen in de achtergrond worden niet meegenomen op het portret. Ook eventuele kleding kan worden aangepast. Zo heb ik een bedankkaart gemaakt vanaf een foto genomen bij het zwembad, in zwemkleding. Door de bikini weg te laten, ontstond er ineens een heel mooi waardig portret.

Kan je ook foto’s samenvoegen op een schilderij?
> Ja, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Het meest oprechte portret krijg je wanneer alle geportretteerden samen op de foto staan, maar soms wil het wel eens gebeuren dat dat niet lukt. Staat er bijvoorbeeld standaard één van je kinderen gek op de foto en wil het maar niet lukken om die picture perfect te maken? Of wil je twee mensen combineren die niet meer samen op de foto kunnen, zoals een overleden oma met kleinkind. Of wil je een portret van je huisdieren, maar staan ze niet samen op de foto? Dan bestaat de mogelijkheid om een samengesteld portret te laten maken. Waar je op mag letten is dat de afzonderlijke foto’s wel bij elkaar passen op het gebied van camerahoek, licht en schaduw, en uitstraling. Ik kan jou hier altijd over informeren. Een samenstelling is in de meeste gevallen een gratis service.

Kan ik een schilderij van mijn gezin laten maken?
> Ja, dat kan. Standaard kun je via de webshop bestellen tot 6 personen op een portret, afhankelijk van het papierformaat. Indien je meer personen op één portret wilt laten portretteren, neem dan even contact met mij op via art@madameruiz.nl of bel 0611126805

Kan ik mijn huisdieren laten portretteren?
> Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ik heb ervaring met honden, katten, paarden en vogels. Ook eventuele andere (huis)dieren kunnen worden geportretteerd. Ik hou wel van een uitdaging. Heb je interesse voor een portret van een ander dier, neem dan even contact met mij op via art@madameruiz.nl of bel 0611126805 

huwelijksportret van oude trouwfoto voor een jubileum met veel detail in haarstukje en trouwjurk
hondenportret inkt portret
handenportret inkt portret twee handen die elkaar met de pinken kruisen

Mijn vraag staat er niet bij...

Geen enkel probleem, bijna overal is een antwoord op. Ik kom graag met jou in contact!

   

  5/5
  Na een prettig eerst contact en wat over een weer emailcontact na enige tijd schilderij ontvangen, is prachtig geworden. Als je iets moois kado wilt doen of een herinnering wilt geven is dit zeker een aanrader!
  Inkt portret fashion illustration MadameRuiz
  Jacqueline, Administratie Primofin
  heeft een portet laten tekenen van zichzelf met haar man

  Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

  Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

  Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links.
  Zwangerschapsportret
  Geboorteportret
  Prematuur portret
  Kindportret
  Familieportret
  Liefdesportret
  Huwelijksportret
  Herinneringsportret
  Handenportret
  Hondenportret
  Kattenportret 
  Paardenportret
  Vogelportret