Vogelportret voor de vogelliefhebber

Het meest originele, unieke en persoonlijke cadeau voor de fervent vogelaar. Een inkt portret in opdracht van jouw favoriete vogel; van koolmees tot ijsvogel, van postduif tot exotische vogel.

Vogelportret in Oost Indische Inkt

Vogelportret in inkt, MadameRuiz

bijzonder cadeau voor een fervent vogelaar of duivenhouder

Kun jij niet genoeg krijgen van dat vrolijke, fladderende diertje? Ben jij een echte vogelliefhebber en kijk je het liefst de hele dag naar vogels? Zie je de poëzie in de ogen en de vrijheid in hun vlucht? Ben jij een enorme natuurliefhebber en geniet je van de mooiste melodieën en vogelgezangen in de rust van de buitenlucht? En wil je dit gevoel mee naar binnen nemen? Of ben je op zoek naar een bijzonder cadeau voor een fervent vogelaar of duivenhouder? Dan ben je hier op het juiste adres.

Het is nu mogelijk om jouw favoriete vogel op poëtische en natuurgetrouwe wijze te vereeuwigen in een duurzaam inkt portret in opdracht op prachtig stevig aquarelpapier. Zo klein als A4, of zo groot als 100x100cm.

Een origineel, uniek en persoonlijk cadeau aan jezelf of een goede vriend. Zo kun jij of de gelukkige ontvanger van dit kunstcadeau dag en nacht genieten van dit prachtige dier; van koolmees tot ijsvogel, van postduif tot exotische vogel.

Elk portret is 100% handgemaakt op kwaliteits aquarelpapier.

De vogel in de kunstgeschiedenis

Wist je dat…
vogels al eeuwen lang figureren in de beeldende kunst? Als symbool, als versiering of als wetenschappelijk studieobject. De symboliek, ofwel iconografie van vogels, verschilt van tijd tot tijd en van plaats tot plaats. Bij de Egyptenaren stond de vogel symbool voor de ziel en gedurende de middeleeuwen hadden vogels voornamelijk een decoratieve functie. De duif had in deze tijd echter juist een heel specifieke, spirituele betekenis en stond symbool voor de Heilige Geest. Een vrijere symboliek van de vogel vinden we in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van de Republiek der Nederlanden, waar vogels onderdeel vormden van genrestukken. Een genrestuk liet vaak een heel huiselijk tafereel zien, met onderliggend een symbolische lading met een morele boodschap. De vogel stond in dit soort schilderijen bekend vanwege zijn seksuele betekenis. ‘Vogelen’ betekent immers niet enkel het bekijken van vogels, maar ook ‘vrijen’.
Daarnaast kent iedere vogel ook nog zijn eigen symboliek. Zo staat de arend bekend als koninklijke vogel. Hij ziet alles en staat symbool voor weerbaarheid, kracht, macht en een scherp ziende blik. De gans staat symbool voor waakzaamheid en bescherming en de ooievaar voor het nieuwe leven.

Stel me een vraag

   

  Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

  Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

  Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
  Zwangerschapsportret
  Geboorteportret
  Prematuur portret
  Kindportret
  Familieportret
  Liefdesportret
  Huwelijksportret
  Herinneringsportret
  Handenportret
  Hondenportret
  Kattenportret
  Paardenportret
  Vogelportret