hike in de bergen

❤ De wandeling was een mentale strijd, totdat ik besloot te genieten van het uitzicht

Mijn 2020 was een jaar waarin ik mezelf weer een beetje meer gevonden heb. Waarin ik met voldoende rust en innerlijke rust kon uitvogelen wat bij me past en wat niet. Waar ik voor wil gaan en wat ik wil laten liggen. Ik ben niet op mijn eindpunt, dat eindpunt kan ik nu nog niet eens voorspellen. Ik wil er absoluut nog niet zijn, want dat betekent dat ik nog een hele weg mag onderzoeken. Maar ik ben op weg.

Een creatief kronkelpad met obstakels, bochten en prachtige ontdekkingen

Mijn 2021 wordt hopelijk een jaar waarin ik het pad wat ik afgelopen jaar bewandeld heb, verder kan verkennen. Het pad waarin ik nieuwe mensen heb mogen ontmoeten en voor wie ik betekenisvolle kunst heb mogen maken. Inktportretten van liefde en geluk en van ontmoeten en afscheid nemen. Een pad waarin ik me steeds meer specialiseerde, maar ook enkele relevante zijstraatjes bewandelde door niet enkel portretten te schilderen van mensen, maar ook van huisdieren en van handen. Een creatief pad. Geen rechte lijn, maar een kronkelpad met obstakels en bochten en prachtige ontdekkingen.

the journey is the destination

De Inca-trail als leerweg

Dit kronkelige pad brengt me in gedachten terug naar Peru, waar ik jaren geleden samen met mijn man de Inca-trail bewandelde. We liepen met een groep van rond de 20 mensen. Oudjes, vond ik hen toen. Wist ik veel wat er komen ging. Ik weet nog dat ik dacht, ik vlieg die baan over, ik ben zo bij mijn eindpunt, hoe ver kan het zijn. Maar al snel kwam ik er achter dat deze trail een mentale strijd werd. Dat hadden die oudjes natuurlijk al lang bedacht. Met weinig zuurstof (want op grote hoogte), veel klimmetjes en veel afdalen, het einde niet in zicht, maar het zweet op mijn lichaam en zware benen, vroeg ik me af waarom ik deze weg ook al weer wilde bewandelen. Het viel me zwaar. Veel zwaarder dan gedacht. Totdat ik besefte dat we met een rustige, maar gestage pas veel sneller vooruit kwamen. En tot ik besefte dat het eindpunt, Machu Picchu, eigenlijk het minst mooie was aan de hele reis. Het was een toeristische trekpleister waar je in polonaise doorheen kon.

Halverwege de berg is het uitzicht ook mooi

Vroeger hing er in het kleine kamertje van een goede vriend een wijs kaartje aan de muur met daarop de tekst ‘Halverwege de berg is het uitzicht ook mooi’. Een kaartje wat ik elke keer weer zag én las. Tijdens het lopen van de Inca trail bleek deze zin ontzettend waar. The journey ís the destination. De wandeling was een mentale strijd, totdat ik besloot te genieten van het uitzicht. Te genieten van die oude paadjes waar relatief weinig mensen overheen lopen. Te genieten van de geschiedenis onder mijn voeten. Te genieten van de rust in de bergen. Te genieten van de buitenlucht, de echt frisse buitenlucht. Die prachtige wolk die ’s ochtends vroeg als een waterdeken in de vallei lag met daarboven ons tentje en ons teiltje warm water. En die deken die door de warmte van de opkomende zon uit de vallei opsteeg en zich boven ons opklaarde. De zwaarte viel uiteen en maakte plaats voor zonnestralen.

The journey is the destination

Deze wandeling was voor mij een waar leermoment. Onderweg ontvouwen zich de mooiste dingen. Je ontmoet mensen, je ziet dingen, je hoort, voelt, proeft en creëert. Dus heb ik geen eindpunt, wel een richting. Een richting die goed voelt en smaakt naar creativiteit, rust, vrijheid en betekenisvol bij kunnen dragen aan andermans geluk of steun bij verlies. En ik geniet van het proces. Het proces van ondernemerschap. Het proces van contact maken. Het proces van kunst creëren. En het proces van reflectie. Met vallen en opstaan, dalen en stijgen, onderzoek ik mijn kansen en mogelijkheden. Ik kijk vooruit, ik kijk naar wat geweest is, en geniet van wat is.

Ik wens jullie de weg naar een mooie toekomst. Geniet van alle kronkels en vergeet niet regelmatig stil te staan en te ervaren wat je al hebt overwonnen en waar je al staat. Want the journey is the actual destination.

persoonlijk portret, MadameRuiz

Het leven is een prachtig pad om te bewandelen en onderweg ontstaan prachtige herinneringen. Maak écht iets bijzonders van jouw reis en laat de mooiste herinneringen vastleggen in een inktportret van MadameRuiz. 

Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
Zwangerschapsportret
Geboorteportret
Prematuur portret
Kindportret
Familieportret
Liefdesportret
Huwelijksportret
Herinneringsportret
Handenportret
Hondenportret
Kattenportret
Vogelportret

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!