handenportret inkt portret twee handen die elkaar met de pinken kruisen

❤ Mijn wens voor 2021: Aanraken en zelfvertrouwen

Ergens wel prima dat digitale nieuwjaarsontbijt.

Morgenvroeg is het nieuwjaarsontbijt. Het jaarlijkse ritueel waar ik eerlijk gezegd altijd een beetje tegenop zie. Al die handjes schudden en zoenen geven aan collega’s. Leuk met enkelen, maar niet met het hele personeel van over de 100 personen. Ik kom altijd zo vroeg of zo laat mogelijk. Als je maar vroeg genoeg bent, dan hoef je niet op iedereen af, maar komen ze vanzelf bij jou, of niet. Als je te laat bent, dan is het moment van handen schudden geweest, helemaal mooi. Het is niet dat ik mensen geen gelukkig nieuwjaar wens. Dat doe ik zeker wel. Ik hoop dat iedereen een fantastisch nieuw jaar tegemoet gaat, vol liefde, gezondheid, blijdschap en persoonlijk succes. Maar grote groepen mensen, daar ben ik nooit zo heel erg goed in. Daarnaast heb ik ook een lichtelijke smetvrees, dus voordat we aanvallen op het ontbijt was ik eerst goed mijn handen. Ergens vind ik het dus wel prima, dat digitale nieuwsjaarsontbijt wat ons dit jaar tijdens lockdown te wachten staat. Maar wat had ik het fijn gevonden om collega’s die dichtbij me staan een echte hand te kunnen geven, ze in de ogen aan te kunnen kijken en ze op persoonlijke wijze een gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen.

handenportret inkt portret twee handen die elkaar met de pinken kruisen

Handenportret, MadameRuiz

Die hand op de schouder om te laten voelen; ik ben er voor je

Huidhonger? Is dat het? De wens om iemand aan te raken, behoefte hebben aan lichamelijk contact. Een woord dat ik in 2020 voor het eerst hoorde, maar waaruit direct duidelijk was wat de betekenis van dat woord is, zeker nu de uitvoering hiervan in grote mate wordt beperkt. Ik heb het geluk van mijn gezin; mijn man en mijn twee zoontjes. Maar wat als je alleen bent in 2020/2021? Single, of wellicht weduwe. Ik denk aan mijn schoonmoeder die begin dit jaar haar man, haar levenspartner verloor. Hoe graag we haar willen knuffelen om het leed te verzachten en het vertrouwen te geven om verder te gaan. Uit onderzoeken uit de jaren ‘50 en ‘60 blijkt dat aanrakingen ons zelfvertrouwen geven. Aanraken is belangrijk voor de ontwikkeling van die hersendelen die ervoor zorgen dat we kunnen vertrouwen in onszelf en in de ander, zodat we liefde kunnen geven én ontvangen. Is het daarom dat we elkaar graag een hand geven, een knuffel of een zoen. Om niet alleen te zeggen dat we elkaar het beste wensen, maar ook te laten voelen dat we het waard zijn om aangeraakt te worden. Om niet enkel woordelijk contact te maken, maar ook fysiek. Omdat we iemand (on)bewust zelfvertrouwen gunnen? Die hand op de schouder om te laten voelen; ik ben er voor je.

Handenportret, MadameRuiz

Geef elkaar een knuffel zelfvertrouwen

We hebben behoefte om elkaar aan te raken, dat kunnen we niet ontkennen. Maar door de anderhalvemetersamenleving zijn we bang geworden om te dicht bij elkaar te komen. Je wilt een ander niet in gevaar brengen. Een dubbel gevoel. Mijn wens voor 2021? Dat we elkaar dit jaar eindelijk weer aan mogen raken, zonder elkaar daarbij in gevaar te brengen. Dat we elkaar een knuffel kunnen geven zonder angst. Dat aanraken weer normaal gaat worden. En misschien zelfs wel dat we elkaar in 2022 bij het nieuwsjaarsontbijt weer allemaal een hand kunnen geven. Omdat het goed voelt om elkaar vertrouwen te geven in een nieuw jaar.

Handenportret met babyvoetjes, MadameRuiz

MadameRuiz maakt inkt portretten in opdracht van mensen, dieren en handen. Hoewel we in lockdown zitten en elkaar nog niet aan kunnen raken, kunnen we elkaar wel liefde geven in de vorm van een mooi cadeau. Met een inkt portret in opdracht geef je een bijzonder cadeau aan de mensen om wie je geeft, om te vertellen dat je ze het beste gunt voor het nieuwe jaar. Stuur jij een beetje liefde met de post?

Interesse gewekt voor een inkttekening in opdracht?

Twijfel je nog? Lees dan ook eens de recensies voor MadameRuiz Inkt portret in opdracht en laat je overtuigen door de klanten die jou voor zijn gegaan. 

Wil je een portret laten tekenen, maar wil je graag nog even de mogelijkheden op een rijtje? Klik dan rustig door op één van onderstaande links voor meer uitleg over de verschillende keuzes voor een persoonlijk portret en voor voorbeelden van gemaakte inkttekeningen .
Zwangerschapsportret
Geboorteportret
Prematuur portret
Kindportret
Familieportret
Liefdesportret
Huwelijksportret
Herinneringsportret
Handenportret
Hondenportret
Kattenportret
Vogelportret

error

Vind je MadameRuiz leuk? Vertel het vrienden!